20.08.2011

MÅ prøves - en litt annerledes pavlova-kake!

I sommer, da jeg var på Sætervika fikk jeg høre av søsteren til onkel att hun hadde en oppskrift på en pavlova-kake som var myye bedre enn den "vanlige" pavlovakaken! Oog, siden jeg er så UTROLIG glad i og bake som jeg er, så spurte jeg jo selvsagt om og få den oppskriften!! Noe jeg selvfølgelig fikk :-D (Takk Lill!!!) Såå, siden jeg er så snill så tenkte jeg at jeg skulle dele den med dere!! Weihuu!! Har ikke noe bilde da, men det kommer sikkert når jeg har bakt kaken engang.. :-) Uansett, her er oppskriften:

4 eggehviter
2,5 dl sukker Stivpiskes
1 ts. vaniljesukker
1 ts. potetmel
Blandes å drysses forsiktig i under pisking

Stekes på 125 grader i 2 timer. Ikke i form. På bakepappir i passe str.

4 eggeplommer
1 dl. fløte
125 gr. melis
1 ts. vann Kokes opp og rør hele tiden. kokes til seig masse.
100 gr. meierismør. Haes i til slutt. rør til det løser seg opp. Avkjøles litt. Kremen fylles i en plastpose som knytes for å legges i kjøleskapet til avkjøling. Haes på kaken i rutemønster med pose.

2 bokser fløte, pisk med litt sukker. 1 dl av fløten brukes til gulkrem.

Kaken lagvis.
1: marengsbunn
2: banan i skiver og jordbær (rørt syltetøy)
3: pisket krem
4: kiwi i skiver og annanas i biter
5: gulkrem i rutemønster
6: 1 dobbel daim og hvalnøtter (hakkes)
7: Litt karamellsaus på toppen...




mmh, den ser jo helt vanvittig god ut da!! (litt kvalmende, men god!) Gleder meg til og teste den!! Nå skal jeg servere lunch! såå, HadeM!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar